

بازدیدها: 46
چوب ترموود:
ترموود را در واقع به فرآیند خشک کردن چوب به همراه گردش هوا و بخار آب میگویند که در این فرآیند مغز داخلی چوب تا دمای ۱۸۵ تا ۲۲۰ درجه سانتی گراد هم میرسد که این حرارت دیدن موجب میشود تا رطوبت داخل چوب به زیر ۶ درصد برسد و بر اساس این فرآیند اعمال شده بر روی چوب اسید موجود در آن تبخیر شده و هر گونه جاندار میکروسکوپی در آن پاکسازی میشود.
تاریخچه چوب ترمووود:
تاریخچه سوزاندن چوب و حرارت دادن برای بالا بردن مقاومت چوب و استفاده در سازه های بیرونی برای اولین بار در دهه ۱۹۳۰ به طور علمی مورد مطالعه قرار گرفت و کشور فنلاند از پیشتازان صنعت ترموود می باشد که برای اولین بار خط تولید این چوب را راه اندازی و اقدام به تولید آن نمود ، علاوه بر آن این کشور یک مرکز و انجمن تحقیقات فنی ترموود با نام VTT راه اندازی نمود و به صورت جامع در این زمینه تحقیقات به عمل آورد و در نهایت فرآیند تیمار حرارتی ترمو چوب یا ترموود توسط انجمن ترموود فنلاند و با همکاری صنایع محصولات چوبی وارد عرصه بازار شد طوری که امروزه ترموود مطابق تحقیقات به عمل آمده توسط این انجمن تولید و عرضه می شود .
مزایای نصب چوب ترموود:
- نمای چوب ترموود مقاومت و استحکام زیادی در برابر شرایط جوی متفاوت از جمله گرما، سرما و رطوبت دارد.
- ترموود نما هزینه کمتری برای اجرا و نصب در مقایسه با انواع دیگر دارد.
- نصب چوب ترموود بسیار سریع و آسان انجام میشود چرا که چوب در مقایسه با سایر مصالح سبکتر است و به راحتی نیز قابلیت جداسازی را داشته و تعمیر و نظافت و شستشوی آن ساده است.
- در فرآیند اعمال گرما به چوب مواد مضر موجود در آن مانند فرمالیدها از بین میروند.
- علاوه بر راحتی نصب چوب ترموود، به دلیل آنکه چوب خود یک عایق صوتی خیلی خوب است اگر از آن برای نما استفاده کنید آلودگی صوتی محیط را کمتر احساس خواهید کرد.
- برش دادن این چوب به راحتی انجام شده و برشهای منحنی نیز بر روی آن به راحتی اعمال میشود.
- ترموود نما به دلیل طبیعی بودن چوب حس زیبایی و آرامش و نزدیک بودن به طبیعت را به ساکنان خانه منتقل میکند.
- نمای ترموود و سنگ رطوبت کمتری را به خود جذب میکند و تبادل حرارتی کمتری نیر با محیط اطراف خود دارد که این موضوع موجب میشود تا این نوع چوب کمتر ترک خورده و خاصیت عایق بودن آن افزایش پیدا کند.
- زمانی که شما از نمای ترموود و سنگ استفاده میکنید خیالتان از بابت عدم نقوذ کپک و حشرات موذی دیگر مانند موریانه راحت خواهد بود.
معایب نصب چوب ترموود:
- مهمترین ایرادی که به ترموودها میتوان گرفت آسیبی است که به محیط زیست وارد میکند چرا که برای اجرای نمای چوب با انواع ترموودها باید تعداد زیادی از درختان جنگل تخریب شده و این موضوع آسیب جدی به محیط زیست میزند و این مشکل در بحث ترموود نما پر رنگتر است.
- اعمال حرارت به چوب ترموود موجب میشود تا چوب مقاومت مکانیکی خود را از دست داده و در مقابل اشعه فرابنفش خورشید نیز آسیب پذیر باشد. اما استفاده از رنگ ترموود خود موجب میشود تا طول عمر این نوع چوب افزایش یابد و این ایراد را رنگ ترموود تحت پوشش قرار دهد.
- علاوه بر آسیبی که خصوصا ترموود نما به محیط زیست وارد میکند، قیمت چوب ترموود نیز در مقایسه با مصالح دیگری که به خصوص برای نماسازی ساختمان استفاده میشود، بیشتر بوده و اجرایی کردن آن برای نما هزینههای زیادی را دارد.
کاربردهای ترمووود:
امروزه مصالح نوین چوبی نظیر ترمو وود باعث شده تا معماری مدرن و نوین در سازه جانی دوباره گرفته و به جسم سرد ساختمانها روحی گرم ببخشد.
ترمووود در نمای بیرونی ساختمان، نمای داخلی (دکوراسیون داخلی)،کفپوش، فضای باز ویلا و پارک ها قابل استفاده است.
به صورت کلی کاربردهای زیر برای ترموود قابل پیاده سازی است:
- کف و کفپوش (Decking)
- دیوارپوش (Wall plugs)
- دکوراسیون داخلی (Interior decoration)
- پله و نرده (Stairs and rails)
- فضای باز ویلا و پارک (Outdoor)
- آلاچیق (Altar)
- لوور (Louvre)
- روف گاردن (roof garden)
- پرگولا (Pergola)
- قرنیز (Cornice)
- استخر و سونا (Pool)
- درب و پنجره

چوب ترموود
مراحل تولید ترمووود:
· مرحله اول تولید ترمووود
در گام نخست، افزایش دما و خشک کردن چوب تا دمای ۱۰۰درجه سانتی گراد و سپس ۱۳۰ درجه سانتی گراد که در این مرحله از بخار آب برای جلوگیری از ترک برداشتن چوب در جریان حرارت استفاده می گردد.
· مرحله دوم تولید ترمووود
در این مرحله حرارت دهی شدید چوب تا ۱۸۰ درجه سانتی گراد برای رسیدن به چوب ترموود S آغاز می گردد که روشنتر بوده و بیشتر در دکوراسیون داخلی از این نوع چوب استفاده می شود.
گاها چوب را تا ۲۲۰ درجه سانتیگراد جهت تولید چوب ترموود D حرارت می دهند که این گونه هم چوب یکدست و زیبا و تیره تر از نوع اول می باشد.
در این مرحله نیز از بخار آب جهت جلوگیری از سوختن چوب در دمای بالا استفاده می شود.
· مرحله نهایی تولید ترموود
مرحله نهایی، اسپری کردن آب بر روی چوبها به منظور پایین آوردن و کاهش دمای چوب است.
انواع ترموود :
اگر بخواهیم تنوع ترمووود را بیان کنیم به طور کلی ترموود به سه دسته تقسیم می شود که عبارتند از :
۱) انواع ترموود از نظر روش تولید :
یکی از اقسام ترموود مبتنی بودن بر روش تولید است ، برای این تقسیم بندی ، ترموود را به دو رده یا کلاس تقسیم می کنند که به شرح زیر می باشد :
ترمو- اس (Thermo-S) :
در این رده بندی S مخفف Stability به معنای ثبات و پایداری است و هدف از ایجاد ترموود با این کلاس مقاومت و پایداری آن در برابر شرایط محیطی است ، برای همین در این روش چوب را تا دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد حرارت می دهند تا مقاومت آن را بالا ببرند . بنابراین محصولاتی که با استفاده از این روش تولید و عرضه می شوند با توجه به میزان رطوبت محیط ، چیزی مابین ۶ تا ۸ درصد تغییر ابعاد یا تورم دارد . از گونه های سوزنی این محصول برای محیط های داخلی ساختمان ها همچون مبلمان داخلی ، اتصالات در محیط خشک ، در و پنجره ، سونا و از نوع پهن برگ آن برای اتصالات در هر نوع شرایط آب و هوایی مانند کف پوش ها ، مبلمان فضای شهری و سونا استفاده می شود .
ترمو- دی (Termo-D) :
در این کلاس D مخفف کلمه Durability به معنی دوام است و هدف و ویژگی مدنظر برای این محصول دوام طبیعی آن است که بسیار حائز اهمیت است ، برای همین منظور در فرآوری تولید این محصول ، چوب را تا دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد حرارت داده و استحکام آن را در برابر شرایط محیطی بالا می برند . این روش تیمار سبب می شود محصول دوام فوق العاده ای داشته باشد و بتوان در محیط های باز از آن استفاده نمود . میزان رطوبت و شرایط دمایی این چوب بین ۵ تا ۶ درصد تغییر بعد و تورم دارد . کاربردهایی که این چوب دارد برای مکان های بیرونی همچون ساخت درب های بیرونی ، چوب نما و دیوار ، تابلو چوبی مغازه ، سونا ، سرویس بهداشتی و حمام و فضای مبلمان شهری مناسب است .
۲) انواع ترموود از نظر گونه چوب:
بخش بندی دیگر ترموود بر اساس گونه چوب هایی است که برای حرارت دهی استفاده می شود این چوب ها را می توان به دو دسته کلی تقسیم نمود :
ترموود با چوب نرم (Soft Wood) : چوب های بریده شده از درختان سوزنی برگ همچون کاج در این گروه قرار دارند .
ترموود با چوب سخت (Hard Wood) : این چوب ها از برش درختان پهن برگ حاصل می شوند .
۳) انواع ترموود از نظر ابعاد و پروفیل :
پروفیل های چوب ترموود با طول ۳ یا ۶ با مقطع هایی در طرح ها و ابعاد متعدد در بازار موجود هستند علاوه بر آن پروفیل ها در دو نوع شیاردار و بدون شیار به فروش می رسند .

چوب ترموود
- گروه تخصصی رویال هوم آماده همکاری باسازنده های گرامی در زمینه طراحی نما، طراحی داخلی،بازسازی خانه های قدیمی، آزمایشگاه مکانیک خاک، بتن، جوش،سیستم برق هوشمند، شیشه هوشمند ، بتن شفاف همچنین متریال چوب ترموود می باشد.