

بازدیدها: 220
نمای سنتی و اصالت شهر
گسترش شهرها در چند دهه اخیر باعث شده است تا پیش از آنکه چشمان بیننده با معماری جدید شهری خو بگیرد، طرح های دیگری به اجرا درآیند. همۀ آدم ها این روزها از تغییرات ناگهانی اطرافشان ناخشنودند. خیلی از جوانان نسل جدید دوست دارند به قسمت های قدیمی شهر بروند و نمای سنتی خانه ها و مغازه ها را در آنجا ببینند. شهرداری ها هم به این نتیجه رسیده اند که محله های قدیمی را با همان نمای سنتی شان بازسازی کنند و یا اینکه اگر ساختمان جدیدی قرار است در بافت سنتی شهر اجرا شود، ملزم به رعایت ساخت نمای سنتی باشد.
این مسائل باعث شده تا معماران به سمت نمای سنتی گرایش پیدا کنند. استفاده از نمای سنتی میتواند اصالت کار شما را نشان دهند و همچنین به شهر چهرۀ زیباتری ببخشد. چهره ای که برای انسانی که به گذشته اش تعلق خاطر دارد، بسیار آرامش بخش خواهد بود.
معماری سنتی و انواع آن در مناطق مختلف کشور
احتمالا این سوال برای شما پیش آمده که معماری سنتی دقیقا چیست و چه نوع معماری را می توان معماری سنتی نامید. در یک معماری مدرن می توان از نمای سنتی استفاده کرد؟ برای پاسخ به سوالاتتان درباره معماری و نمای سنتی با ما همراه باشید. معماری سنتی در ایران دارای ویژگی های خاصی است. این معماری در فضای شهرهایی مثل تهران، معمولا به آن دسته از بناهایی اطلاق می شود که با الگوی دوره قاجار ساخته شده باشند. یکی از معروف ترین انواع معماری سنتی سر در باغ ملی است. این سر در که خودش به تقلید از معماری فرنگی یا کلاه فرنگی غربی ساخته شده است زمانی معرف نوع جدید معماری در تهران بود و امروزه به نمادی از اصالت شهر تهران تبدیل شده است.
از آنجایی که معماری مناطق مختلف در ایران با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی آنجا طراحی شده است، معماری سنتی در هر جای ایران ویژگی های مختص به خود را دارد. بعضی از شهرهای توریستی مثل یزد هم علاوه بر اینکه بافت سنتی در مرکز شهر باید حفظ گردد، اگر خانه ای در این قسمت ها ساخته شود باید با همان معیار معماری سنتی و نمای سنتی خانه های یزدی باشد.

املاک اینترنتی رویال هوم
نمای ساختمان، نماهای سنتی و اصول شهرسازی
امروزه مدیران شهری به این نتیجه رسیده اند که ساختن نماهایی که هیچ تناسبی با فرهنگ منطقه ندارد و در هماهنگی با سایر بناها نیست، آسیب جدی به زیبایی شهر می زند. معماران قدیمی بدون اینکه از این اصول آگاهی داشته باشند در طراحی بناهایشان آن را رعایت می کردند. اگر شما در یک فضای جدید شهری زندگی می کنید به کار بردن نمای سنتی اشکالی ندارد به شرط آنکه بتوانید آن را با معیارهای معماری مدرن در هماهنگی قرار دهید. اتفاقا استفاده از نمای سنتی در این صورت به زیبایی بصری در شهر کمک هم خواهد نمود. در بسیاری از شهرهای مهم جهان مثل شانگهای یا لندن قسمت های قدیمی شهر مدرن ترین بناها را با نمای سنتی در هم آمیخته اند.
پیشینه کاربرد نماهای سنتی در ایران
استفاده از نماهای سنتی در ساختمان های جدید برای اولین بار توسط اروپایی ها در ایران به کار گرفته شد. در دوره پهلوی اول هنگامی که تفکرات ملی گرایانه در اوج خود قرار داشت و در عین حال شهرها به سبک غربی بازسازی می شدند. علاقه به تلفیق دو نوع از معماری در میان سیاستمداران شکل گرفت. آن ها می خواستند شهری مدرن ولی با اصالت ایرانی داشته باشند. به همین دلیل از طراحان اروپایی خواستند که برای ساختمان های جدید شهر نمای سنتی طراحی کنند. نمونه ای از نمای سنتی را می توانید در سردر موزه ایران باستان که الهام گرفته از معماری ساسانی است و یا سردر وزارت امور خارجه ملهم از تزئینات معماری ببینید. البته این سبک را به سبک کلاسیک هم می شناسند. ولی در معماری، لغت کلاسیک را معمولا برای سبک رومی و یونانی به کار می برند.
این سبک از معماری به سرعت میان مردم هم علاقه مندانی را یافت و بسیاری از کسانی که به تاریخ ایران باستان علاقه داشتند در ساختمان مغازه ها، خانه ها و شرکت ها از نمای سنتی تاریخ باستان ایران استفاده کردند. مخصوصا معماری دوره هخامنشی، هر چند آجرکاری های معماری ساسانی برای ساخت نماهای سنتی در شهرها قابلیت اجرایی بیشتری دارد و نتیجه ای هماهنگ تر با فضای شهری ایجاد می کند.
بایدها و نبایدها در طراحی نمای سنتی
البته نمای سنتی تنها محدود به دو دوره باستانی و یا دوره های نزدیک تاریخی مثل قاجار نیست. مطالعات معماری اسلامی در ایران بسیار گسترده است و بسیاری از سبک های مختلف معماری مثل معماری صفوی، ایلخانی یا سلجوقی را هم در بر می گیرد. هر کدام از این بناها تزئینات منحصر به فردی دارند که می توانند در شکوه و چشم نوازی بناهای امروزی هم به کار بیایند. برای مثال آجرکاری های دوره سلجوقی، گچ کاری های ایلخانی و کاشی های آبی دورۀ صفوی اگر در جای خود و با طراحی مناسب و در هارمونی با سایر المان ها به کار گرفته شود در زیبایی ساختمان اثرگذار خواهد بود.
آجر سنتی
نمای سنتی علاوه بر اینکه زیبایی ساختمان شما را زیباتر می کند، در حفظ انرژی نیز مؤثر است. معماری سنتی ایرانی با شرایط اقلیمی ایران هماهنگ است و نمای ساختمان اگر با مصالح درست اجرا شود در مصرف بهینه انرژی اثرگذار خواهد بود. البته باید این نکته را در نظر داشت که طراحی در معماری سنتی بسیار اهمیت دارد. شما می توانید یک نمای سنتی ببینید و از آن خوشتان بیاید ولی باید دید که فضای شما قابلیت اجرای این طرح را به همان شکل دارد. برای همین لازم است تا از طراحانی کمک بگیرید که با نمای سنتی و طراحی آن آشنایی داشته باشند. اجرای طرح نمای سنتی هم اهمیت زیادی دارد. مصالح به کار رفته و مقاومت آنها در برابر سرما و گرما یا انجام طرح با دقت و مهارت، از نکاتی است که در گرفتن نتیجه موفق نقش اساسی دارد.
نمای آجری سنتی به اندازه انواع نماهای مدرن میان افراد مختلف به ویژه طرفداران معماری کلاسیک طرفدار دارد. با صنعتی شدن اغلب زندگی های امروزی ، افراد تمایل بیشتری به معماری های کلاسیک و نوستالژیک یافته اند. در میان انواع نماهای کلاسیک ، نمای آجری سنتی جایگاه متمایزی دارد. آجر از دیرباز در ساخت بنا و طراحی نما مورد استفاده معماران بوده است و با وجود گذر زمان و عرضه انواع مصالح ساختمانی مدرن برای ساخت انواع نماها، همچنان جایگاه خود را به عنوان مصالح ساختمانی پرکاربرد و پرطرفدار حفظ نموده است.
خواص مکانیکی و شیمیایی مطلوب، قیمت مناسب، در دسترس بودن، زیبایی و اصالت آجر باعث شده است که بسیاری از معماران ، طراحی نمای آجری سنتی را در اولویت خود قرار دهند. یک معمار می تواند با استفاده از آجرهای سنتی و روش های مختلف چیدمان ، نماهای خاص و متمایزی را طراحی نماید.
طراحی نما آجری سنتی با انواع آجر
آجر تنوع بسیار زیادی دارد و شما می توانید از این تنوع، برای طراحی نماهای منحصر به فرد استفاده نمایید. علاوه بر تنوع در جنس و تکنولوژی ساخت که باعث خواص و کارایی متفاوت این آجرها می شود، این نوع آجرها تنوع ظاهری خوبی نیز دارند. آجر سنتی زرد رنگ، قرمز، آجرهای خشتی ساده، آجرهایی با انواع طرح های سنتی همچون ستاره ای ، گره ای ، فروهر، آجر های لاله، آجر های مشبک و آجر های رنگی سنتی لعابدار از جمله آجرهایی هستند که می توانید از آن ها برای طراحی نمای اجری سنتی استفاده نمایید.

املاک اینترنتی رویال هوم
استفاده از جی اف ار سی GFRC در نمای ساختمان سنتی
در سال های اخیر بناهای سنتی مثل یک شناسنامه برای فضاهای شهری عمل کرده است. بسیاری از ساختمان های قدیمی بازسازی و برای استفاده عمومی بازگشایی شده اند. مهم ترین اصل در این بناها بازسازی اصولی، مقاوم و در عین حال کم هزینه است. نمای ساختمان سنتی باید در شکل اولیه خود احیا شود و از طرف دیگر از موادی استفاده شود که در برابر آسیب هایی مثل باران های اسیدی و آلودگی مقاوم باشند. دیگر مصالح قدیمی نمی توانند این هدف را تأمین کنند برای همین باید از مصالحی استفاده کرد که هم قابلیت شکل گیری برای طراحی های سنتی را داشته باشند و هم در شرایط امروزی شهرها قابل استفاده باشند. امروزه با مصالح GFRC می توان به سرعت نمای ساختمان سنتی را با بازدهی بالا ترمیم و بازسازی کرد.

املاک اینترنتی رویال هوم
- گروه تخصصی رویال هوم آماده همکاری باسازنده های گرامی در زمینه طراحی نما، طراحی داخلی،بازسازی خانه های قدیمی، آزمایشگاه مکانیک خاک، بتن، جوش،سیستم برق هوشمند، شیشه هوشمند ، پتینه کاری و همچنین متریال چوب ترموود و بتن شفاف می باشد.